Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE: Cel puţin şapte deţinuţi au fost DECAPITAȚI și le-au fost scoase creierul și inima în confruntările dintre bande rivale în Guatemala

Cel puţin şapte deţinuţi au fost ucişi, unii dintre ei decapitaţi, în confruntări între bande rivale miercuri într-o închisoare din vestul Guatemalei, potrivit unui nou bilanţ al poliţiei care asigură că acum situaţia este sub control, relatează joi France Presse.

"În acest moment, suntem la curent despre moartea a şapte deţinuţi", a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Acest bilanţ a fost confirmat de responsabili ai parchetului care au reuşit să aibă acces la închisoarea Cantel din Quetzaltenango, la 205 km vest de capitală.

Iniţial, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Naţionale Civile (PNC), Jorge Aguilar, a declarat că a avut loc o ciocnire între două bande şi cel puţin şase deţinuţi decedaţi au fost decapitaţi.

Potrivit lui Aguilar, o bandă a atacat-o pe cealaltă ca represalii pentru un incident anterior.

Ulterior, Ministerul de Interne a descris evenimentul ca parte a unei "revolte". Autorităţile penitenciare nu au furnizat imediat nicio versiune a faptelor.

Închisoarea Cantel găzduieşte membri ai bandelor rivale Mara Salvatrucha şi Barrio 18, precum şi traficanţi de droguri.

Închisoarea are o capacitate de primire de 500 de deţinuţi, dar adăposteşte peste 2.000, potrivit lui Aguilar.

El a adăugat că aproximativ 500 de agenţi ai forţelor de ordine au fost trimişi în această închisoare pentru a restabili ordinea.

Guatemala înregistrează aproximativ 3.500 de decese violente în fiecare an, dintre care jumătate sunt atribuite ciocnirilor dintre bande sau traficului de droguri, potrivit autorităţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.