Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, imagini șocante: Momentul în care tancurile rusești sunt prinse în ambuscadă, pe drumul spre Kiev

O mare coloană militară rusă este parţial dispersată la nord de Kiev, potrivit serviciilor secrete britanice, citate sâmbătă de DPA.

"Aceasta este probabil în sprijinul unei încercări ruse de a încercui oraşul (Kiev). Ar putea fi de asemenea o încercare a Rusiei de a-şi reduce vulnerabilitatea la contraatacurile ucrainene, având un bilanţ semnificativ pentru forţele ruse", a declarat Ministerul Apărării britanic într-o postare pe Twitter.

În timp ce luptele continuau la nord-vest de Kiev, cea mai mare parte a forţelor terestre ruse se află acum la aproximativ 25 de kilometri de centrul oraşului, a adăugat ministerul, scrie agerpres.ro.

În plus, oraşele Harkov, Cernihiv, Sumî şi Mariupol rămân încercuite în timp ce continuă să sufere bombardamente grele ruseşti.

Ucraina la rândul său a raportat reînnoirea luptelor şi bombardamentelor vineri noapte.

"Forţele de ocupaţie au bombardat spitale şi internate noaptea cu foc nediscriminatoriu, haotic", a declarat guvernatorul regiunii sudice ucrainene Mikolaiv, Vitali Kim.

Două persoane au fost rănite. El a mai spus, citat de DPA, că atacatorii şi-au schimbat tactica şi se ascund în sate printre clădiri civile. "Acum nu mai există reguli, îi vom zdrobi", a declarat guvernatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.