Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenție, șoferi drogați pe străzile din București: O tânără de 22 de ani a fost prinsă, după ce a comis un accident

Agerpres
politia rutiera

Brigada de Poliţie Rutieră a aplicat amenzi în valoare de 22.000 de lei şi a decis suspendarea a 16 permise de conducere, în urma controalelor desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Capitală. De asemenea, o tânără de 22 de ani care a produs un accident a fost depistată sub influenţa substanţelor psihoactive, în urma testării.

”În noaptea de 19/20 Februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe puncte de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii producerii accidentelor de circulaţie din cauza conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive”, anunţă Poliţia.

În urma controalelor, poliţiştii rutieri au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22.000 de lei şi au constatat *6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat.

De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere: 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub *influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie; 6 pentru infracţiunile la regimul rutier; 3 pentru depăşirea regimului legal de viteză cu peste 50km/h; 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

Totodată, au fost reţinute şi 4 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Printre casurile enumerate de poliţiţti se află cel al unui bărbat în vârstă de 53 de ani, care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, o tânără în vârstă de 22 ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 şi a fost implicată într-un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Testarea preliminară cu aparatul DrugTest, a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive, fiind deschis dosar de cercetare penală.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 având dreptul de a conduce suspendat.

”Astfel de acţiuni sunt organizate permanent de Brigada Rutieră pentru reducerea numărului de accidente rutiere, creşterea nivelului de responsabilizare în rândul participanţilor la trafic şi menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din municipiul Bucureşti”, precizează Poliţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.