Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod portocaliu de vânt și ninsori pentru Republica Moldova

europafm.ro
viscol ninsori

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Cod portocaliu de vânt și ninsori pentru Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe emis duminică o atenționare de călătorie pentru Republica Moldova, unde până luni este în vigoare o avenționare Cod portocaliu de vânt și ninsori.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Republica Moldova că Serviciul Meteorologic de Stat a emis duminică un cod portocaliu de intensificări ale vântului nord-vestic, cu viteza la rafală de până la 15-20 m/s și de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Codul este valabil pentru perioada 26 - 27 noiembrie 2023.

Administrația de Stat a Drumurilor le recomandă tuturor participanților la circulația rutieră să-și echipeze mijloacele de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului Circulației Rutiere din Republica Moldova (dotare autoturisme cu anvelope de sezon, funcționalitate sisteme – iluminare, control temperatură etc).

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze viteza de rulare la condițiile de drum.

În acest context, Poliția de Frontieră informează că în prezent este restricționată circulația prin PTF Cahul, în urma opririi temporare a circulației la trecerea frontierei prin PTF Oancea de către autoritățile române, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

La frontiera cu Ucraina se circula cu dificultate prin PTF Palanca din cauza vântului, periodic fiind întreruptă activitatea, iar transportul redirecționat prin PTF Tudora. Totodată, în PTF Leușeni-Albița au fost impuse restricții de circulație pentru camioane la intrarea în România din cauza ninsorii abundente, iar în PTF Giurgiulești-Galați deplasarea camioanelor este îngreunată.

De asemenea, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost anulate 4 curse spre și dinspre Republica Turcia. Autoritățile locale recomandă pasagerilor să verifice din timp orarul zborurilor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Chișinău: +373 22 260 737 și +373 22 260 747, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, Consulatul General al României la Bălți: +373 231 80001; +373 231 80005, Consulatul General al României la Cahul: +373 299 80001; +373 299 80002.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.