Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenţionare de călătorie: Stare de urgenţă din cauza inundaţiilor, în Noua Zeelandă

rnz.co.nz
inundatii noua zeelanda

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în insula de nord a Noii Zeelande că autorităţile locale au declarat starea de urgenţă, pentru o perioadă de şapte zile, până la data de 3 martie 2023, în zonele: Northland, Auckland, Tairāwhiti, Bay of Plenty, Hawke's Bay şi districtul Tararua.

Potrivit MAE, totodată, din cauza inundaţiilor, a fost emis un ordin de evacuare pentru persoanele aflate în Esk Valeey, informează News.ro.

”Se recomandă să fie urmate cu stricteţe indicaţiile autorităţilor locale şi să se limiteze deplasarea în zonele afectate de inundaţii şi furtunile puternice”, a transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Melbourne: +61(0)99783804, +61(0)997 83806, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Consulatului României la Melbourne: +61410599155.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginii web www.mae.ro şi reaminteşte faptul că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.