Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atenționare - O infecție extrem de contagioasă face ravagii. Avertismentul medicilor: infecția se transmite și prin contact intim

Mirror
boala fungica solzi piele

Atenționare - O infecție extrem de contagioasă face ravagii. Avertismentul medicilor: infecția se transmite și prin contact intim

O boală fungică extrem de contagioasă a fost depistată în mai multe țări, ultimele cazuri fiind înregistrate în SUA. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) anunță că au fost confirmate primele cazuri de tinea. Este vorba despre o pecingine, infecție fungică la nivelul pielii.

Potrivit mirror.co.uk, două persoane au fost depistate cu această boală fungică extrem de contagioasă. Pacientele, cu vârste de 28, respectiv 47 de ani, sunt din SUA și suferă de această infecție. Acestea au leziuni pe gât, fese, coapse și abdomen.

David Denning, profesor de boli infecțioase în domeniul sănătății globale la Universitatea din Manchester, a dezvăluit că infecția, care poate fi transmisă cu ușurință în școli și în familii, se răspândește în toate țările. De asemenea, tinea se transmite ușor prin contactul intim.

„Infecțiile fungice cutanate se transmit de la o persoană la alta în școli, case și prin contact intim. Această nouă ciupercă rezistentă la terbinafină este o nouă specie numită Trichophyton indotineae și a fost identificată pentru prima dată în India, iar de aici această ciupercă s-a răspândit în alte țări, inclusiv în Canada și Germania, iar acum în SUA", avertizează profesorul.

Erupții solzoase pe corp

Una dintre paciente a spus că erupțiile au apărut pe corp în vara anului 2021 și a solicitat asistență medicală în decembrie. Ea avea pe corp erupții solzoase de dimensiuni mari.

Un dermatolog a diagnosticat-o cu tinea și i-a prescris un tratament antifungic în ianuarie 2022, după ce a născut. Medicamentul nu a dat însă roade. După alte patru săptămâni de tratamente cu itraconazol antifungic, femeia a scăpat în cele din urmă de erupția cutanată.

Pacienta nu călătorise în străinătate în ultima vreme. Medicii sunt de părere că infecția s-a răspândit local în SUA.

Potrivit CDC, femeia în vârstă de 47 de ani, care locuiește cu soțul și fiul ei, se confruntă cu erupții solzoase pe coapse și fese.

"De două decenii, tratăm aceste infecții cu terbinafină pe cale orală timp de 3 săptămâni, cu mare succes, până când a sosit această nouă specie fungică. Cea mai plauzibilă explicație pentru apariția sa este utilizarea frecventă în India a terbinafinei topice (cremă și unguent), care nu acoperă complet zona infectată și nici nu pătrunde adânc în piele, permițând dezvoltarea variantelor rezistente", a spus medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.