Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletism: CM 2017 - Barbora Spotakova, campioană mondială la aruncarea suliței, după o pauză de zece ani

agerpres.ro
Barbora Spotakova atletism sulita

Cehoaica Barbora Spotakova a cucerit, după o pauză de zece ani, titlul de campioană a lumii la aruncarea suliței, probă în care deține două titluri olimpice (2008 și 2012), grație unei aruncări de 66,76 m pe care reușit-o marți seara, în cadrul Mondialelor de atletism de la Londra, potrivit AGERPRES.

Spotakova, în vârstă de 36 ani, este deținătoarea recordului mondial la aruncarea suliței (72,78 m), începând din anul 2008. Ea a reușit să se impună în concursul din capitala britanică în fața a două reprezentante ale Chinei, Lingwei Li, dublă campioană a Asiei, medaliată cu argint (66,25 m), și Lyu Huihui, care a intrat în posesia medaliei de bronz (65,26 m), după ce dominase calificările cu un nou record asiatic (67,59 m).

La 400 m masculin, sud-africanul Wayde Van Nierkerk, deținătorul recordului mondial, și-a confirmat statutul de favorit, impunându-se în finală cu timpul 43,98 m, medaliile de argint și bronz intrând în posesia lui Steven Gardiner din Bahrain (44sec.41/100), respectiv qatarianului Abdalelah Haroun (44sec.48/100).

Francezul Pierre-Ambroise Bosse a produs surpriza zilei de marți, cucerind medalia de aur la 800 m, în absența kenyanului David Rudisha, "regele" acestei probe. Bosse a fost înregistrat cu timpul de 1min.44sec.67/100, impunându-se în fața polonezului Adam Kszczot (1min.44sec.95/100) și a kenyanului Kipyegon Bett (1min.45sec.21/100), medaliați cu argint, respectiv bronz.

Citeşte şi: Tenis: Tecău și Rojer, calificați în optimile probei de dublu la Montreal (ATP) .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.