Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletism: Cuba a sărbătorit 30 de ani de la recordul lui Javier Sotomayor, aflat şi acum în vigoare

Agerpres.ro
Campionatele Balcanice de atletism în sală

Fostul atlet cubanez Javier Sotomayor, supranumit "Prinţul înălţimilor", a sărbătorit joi 30 de ani de la celebra sa săritură în înălţime de 2,45 m, reuşită în oraşul spaniol Salamanca, un record imbatabil, amintit în Cuba ca un "eveniment memorabil", informează EFE, potrivit Agerpres.

Preşedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel a subliniat, într-un mesaj postat pe Twitter, că "omul care a fost cel mai aproape de cer pe propriile picioare este cubanez, iar numele său este Javier Sotomayor".

"Astăzi se împlinesc trei decenii de la săritura de 2,45 metri reuşită la Salamanca, Spania. Nimeni nu a putut-o egala. Felicitări, campionule!", a adăugat şeful statului cubanez.

Javier Sotomayor, care a primit Premiul Prinţului de Asturia pentru Sport în 1993, după săritura sa spectaculoasă de la Salamanca, a declarat într-un interviu publicat pe site-ul Cubadebate, că "există un sigur mod" prin care acest record să nu poată fi doborât niciodată şi anume "scoaterea din atletism a acestei discipline". "Asta nu se va întâmpla", a asigurat el.

"Nu ştiu dacă mâine, peste trei, patru, cinci sau zece ani va fi un săritor care va sări 2,45 m. Au fost 30 de ani de domnie", a adăugat Sotomayor, campion olimpic în 1992, la Barcelona.

Din experienţa sa de sportiv, atletul cubanez spune că a învăţat "disciplina, perseverenţa, voinţa, dăruirea" şi, de asemenea, "dorinţa de a reuşi".

Javier Sotomayor (55 de ani) îmbină în prezent afacerile cu munca de antrenor al fiului său, Javier, campion naţional în Spania la categoria sub 16 ani, la săritura în înălţime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.