Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletism: Germanca Malaika Mihambo, campioană olimpică la lungime, va rata CM 2023

Agerpres.ro
Campionatele Balcanice de atletism în sală

Atleta germană Malaika Mihambo, campioană olimpică, nu va putea ataca al treilea său titlu mondial consecutiv la lungime, din cauza unei accidentări care o împiedică să participe la Mondialele de la Budapesta (19-28 august), transmite DPA, potrivit Agerpres.

Recent, Mihambo, 29 ani, a suferit o ''leziune musculară'' care îi încheie prematur sezonul în curs.

''Sunt foarte tristă că sezonul nu va merge cum am planificat şi că nu voi fi aptă să concurez la Mondialele de la Budapesta. Aşa cum s-a văzut la Campionatele Germaniei, eram în formă de vârf înainte de CM. Aş fi vrut să arăt asta la Budapesta'', a declarat Mihambo.

Mihambo a câştigat anul trecut singura medalie de aur a Germaniei la Mondialele de la Oregon, al doilea ei titlu mondial după cel de la Doha din 2019.

La campionatele naţionale, Mihambo şi-a trecut în palmares al şaptelea titlu cu o săritură de 6,93 m pe 2 iulie, cea mai bună performanţă a sezonului, dar apoi a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări.

Campioana germană a adăugat că trebuie să aibă răbdare pentru ''a fi capabilă'' să dea totul anul viitor la Europenele de la Roma şi la Jocurile Olimpice de la Paris''.

La Tokyo, în 2021, Mihambo a devenit campioană olimpică la lungime şi la Paris poate deveni prima atletă care câştigă două titluri consecutive la această probă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.