Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atletul sud african Luvo Manyonga, medaliat olimpic la săritura în lungime a fost suspendat pentru încălcarea regulamentului antidoping

Queen Atletica
antidoping

Atletul sud african Luvo Manyonga, medaliat olimpic cu argint la săritura în lungime a fost suspendat provizoriu pentru încălcarea regulamentului antidoping referitor la localizarea atleților în vederea testării inopinate antidoping, anunță BBC Sports, potrivit Mediafax.

Sportivul de 30 de ani, care a luptat în trecut împotriva dependenței de droguri, încă înainte de câștigarea argintului olimpic la Rio 2016, a fost pus vineri sub acuzare de Unitatea de Integritate a Atletismului (AUI).

Manyonga este printre favoriții la câștigarea aurului la Tokyo, după ce a câștigat titlurile din 2017 și 2018 din Commonwealth.

În 2012, Manyonga a fost suspendat din atletism timp de 18 luni după ce a fost testat pozitiv la metanfetamina.

Citește și: Ministrul Justiției, despre DOSARUL lui Lucian Bode: ‘Este o discuție pur și simplu care nu trebuie făcută publică’

AIU susține că sportivii trebuie să ofere detalii exacte și actualizate despre locul în care se află, ca o modalitate de „asigurare a respectării regulilor antidoping”.

Un sportiv va primi o penalizare dacă acesta nu își prezintă locația până la termenul solicitat, nu a furnizează administratorilor AUI detalii actualizate sau suficiente sau nu este disponibil pentru testare într-un interval de timp convenit de 60 de minute.

Conform regulilor Agenţiei Mondiale Antidoping, trei teste doping inopinate ratate într-un interval de 12 luni sunt considerate ca o infracţiune şi atrage o suspendare de până la doi ani.

În cazul lui Luvo Manyonga, ar putea fi impusă o interdicție de până la doi ani pentru încălcarea regulilor de localizare.

În mai anul trecut, Manyonga a mai fost amendat și pentru consum de alcool în locuri publice și pentru încălcarea restricțiilor stricte din Africa de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.