Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATOP a decis să transmită o solicitare către STB în care să fie sesizată orice situaţie nelegală, la 112 şi declanşate proceduri penale şi discplinare

„Concluziile şedinţei extraordinare ATOP cu privire la greva STB. Având în vedere continuarea nelegală a grevei STB, numărul mare de cazuri COVID-19, revenirea la lucru a majorităţii angajaţilor, reînceperea activităţii didactice în această dimineată s-a desfăşurat şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Bucureşti.

Membrii ATOP au fost informaţi despre activităţile desfăşurate şi măsurile luate de autorităţile cu atribuţii în domeniu în ultimele zile cu privire la greva STB. Poliţia Capitalei a acţionat şi acţionează de fiecare dată când e sesizată formal prin 112, a mărit numărul de politişti din oraş şi desfăşoară audieri cu privire la încălcarea prevederilor privind conflictul de muncă.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Poliţia Locală Bucureşti a însoţit executorii pentru comunicarea decizii instanţei de a declara nelegală greva şi a intervenit când a fost sesizată dar până acum i-au fost direcţionate doar 2 apeluri de la şoferi prin numărul pus la dispoziţie acestora de Primăria Capitalei.

Jandarmeria Bucureşti a avut personal pregătit să intervină la fiecare depou STB şi a contribuit cu un dispozitiv mărit în sprijinul Poliţiei în special la metrou dar şi în alte locuri unde a fost solicitată. ISU Bucureşti supraveghează situaţia acordând atenţie în special aglomerării de la metrou.

Prefectura Bucureşti a analizat daca poate adauga situaţia cauzată de greva STB la temeiurile care stau la baza actualei stări de alerta şi au ajuns la concluzia ca legislaţia nu permite”, a scris consilier general USR Andrei Rigu, luni pe Facebook, potrivit news.ro.

El a anunţat şi deciziile luate în şedinaţa ATOP de luni.

„În şedinţă s-a decis:

a. Transmiterea unei solicitări către STB să:

- sesizeze formal (apel la 112) orice situatie nelegală

- să declanşeze proceduri atât pe parte penală cât şi disciplinară

- să ia în calcul sesizarea poliţiei cu infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor

- să comunice cât mai din timp cu presa care este numărul de maşini estimat să iasă pe traseu astfel încât cetăţenii să se poată pregăti.

b. Transmiterea unei solicitări Prefecturii Bucureşti să analizeze cu Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei oportunitatea motivării absenţelor elevilor care lipsesc, dacă transportul în comun nu e asigurat minim 30%.

Rezolvarea situaţiei actuale depinde de aplicare strictă, fără excepţie şi fără întârziere a dispoziţiilor legale din partea autorităţilor cât şi a celor administrative de către STB”, a conchis Rigu.

Directorul STB, Adrian Criţ a declarat, luni, că a sunat la 112 şi a sesizat zădărnicirea combaterii bolilor prin mitingul angajaţilor STB de la depouri, el făcând apel la şoferii STB să revină la muncă. Criţ a acuzat din nou sindicatul Tranportatorilor că este direct responsabil pentru greva ilegală şi a precizat că Vasile Petrariu nu a fost singur, pentru că este „o caracatiţă”, care trebuie stârpită.

Directorul general al STB, Adrian Criţ a mulţumit angajaţilor STB care au ieşit în aceste zile pe traseu şi au înţeles cu ceea ce se confruntă. Directorul STB a transmis un mesaj către angajaţii STB care protestează în continuare: „Vă rog reluaţi activitatea, respectaţi legea, vă rog, respectaţi cetăţenii Bucureştiului. Nevoile cetăţenilor sunt pe primul loc”, a afirmat Criţ, precizând că au fost patru tentative de a discuta cu sindicatul reprezentativ, şi de fiecare dată aceştia nu s-au prezentat la întâlniri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.