Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atos renunţă la preluarea rivalului american DXC

fuziune

Atos SE, grup francez de servicii IT, şi rivalul american DXC Technology au anunţat marţi că au decis să încheie discuţiile privind o potenţială achiziţie, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Atos a făcut o ofertă de preluare a DXC Technology, evaluând compania listată la NYSE la peste 10 miliarde de dolari, în ceea ce ar fi fost cea mai mare achiziţie realizată vreodată de grupul francez.

Dacă oferta ar fi avut succes, preluarea DXC ar fi crescut prezenţa Atos pe piaţa din SUA, oferind grupului francez o gamă largă de clienţi şi produse de tip B2B, inclusiv aplicaţii cloud şi servicii de outsourcing IT. În plus, ar permite Atos să realizeze importante sinergii şi reduceri de costuri, în condiţiile în care grupul francez a făcut mai multe achiziţii în ultimele 12 luni.

"După ce am împărtăşit informaţii de nivel ridicat pentru a ajuta Atos să înţeleagă de ce Consiliul de Administraţie crede că propunerea subevaluează DXC, marţi, Atos şi DXC au fost de acord să încheie discuţiile", se arată într-un comunicat al companiei americane.

DXC, înfiinţată în 2017 după divizarea Hewlett Packard Enterprise, se confruntă cu o creştere a datoriei, iar directorul general Mike Salvino a anunţat o revizuire strategică a activelor care nu sunt de bază.

În România, firma Atos IT Solutions and Services este unul dintre cei mai mari angajatori locali din software, cu 2.200 de angajaţi, fiind devansat doar de Oracle România, IBM România, Endava România şi Ericsson Telecommunications România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.