Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au apărut primele imagini din satelit după prăbușirea avionului în care s-ar fi aflat Prigojin - ce indică acestea

cnn.com
avion prigojin satelit

Fuzelajul avionului despre care se crede că îl transporta pe Evgheni Prigojin era în mare parte intact atunci când aeronava s-a prăbușit la sol miercuri, potrivit unor noi imagini transmise în exclusivitate pentru CNN.

Imaginea radarului cu deschidere sintetică (SAR) realizată de Umbra Lab, Inc. a arătat că locul prăbușirii are forma unui oval alungit - conținând în mare parte fuzelajul - și este limitat la o anumită zonă.

Această concluzie este susținută de o înregistrare video geolocalizată și autentificată de CNN, care arată fuzelajul și motoarele avionului, cu o aripă aparent lipsă, căzând din cer.

Deși cea mai mare parte a resturilor apare în locul în formă de fuzelaj de la marginea unei păduri, bucăți mai mici ale avionului au căzut în altă parte.

La puțin peste doi kilometri la sud-est de locul principal al resturilor, CNN a geolocalizat imagini și înregistrări video care arată o parte din coada avionului căzută într-o poiană, în apropierea unor case. Imaginile SAR sunt diferite de imaginile satelitare obișnuite.

Imaginea SAR este creată prin transmiterea de raze radar care sunt capabile să treacă prin nori. Fasciculele ricoșează în obiectele de la sol și se întorc spre satelit; ceea ce ricoșează este apoi cartografiat de satelit și se creează imaginea SAR.

content-image

sursa foto: cnn.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.