Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au dat-o la PACE! Kelemen Hunor: 'Să căutăm alianţe împreună cu PNL'

Inquam Photos / Octav Ganea
orban kelemen hunor

La același eveniment la care Ludovic Orban a anunțat că vrea să guverneze cu PMP și UDMR, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că după alegerile locale şi parlamentare este nevoie de crearea unei stabilităţi politice şi a arătat că după scrutinul din 27 septembrie trebuie căutate alianţe cu PNL "acolo unde se poate".

"Noi, în România, (...) în acest moment avem o problemă importantă care se poate rezolva doar la noi acasă, sigur, cu sprijinul vostru. Noi de opt ani de zile suntem într-o criză politică permanentă. Am avut zece guverne în opt ani de zile. Vă daţi seama ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile. De aceea, după alegerile locale şi parlamentare avem obligaţia de a crea stabilitate politică. Fără stabilitate politică pentru patru ani de zile sau pentru opt ani de zile - eu încerc să mă gândesc pe termen lung - va fi greu să avem succes în România. De aceea, după alegerile locale trebuie să căutăm alianţe împreună cu PNL acolo unde se poate. După alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentară, avem nevoie de proiecte şi priorităţi foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispoziţie. Fără proiecte, fără prioritizarea acestor proiecte, fără stabilitate politică, fără solidaritate şi fără dialog va fi greu şi, din acest punct de vedere, discutând cu colegii din PNL, cu Ludovic, cu ceilalţi colegi din PNL, mi-am dat seama că în această perioadă nu avem încotro decât să căutăm împreună în anii care urmează o ieşire din această criză", a spus Kelemen Hunor, la reuniunea preşedinţiei Grupului PPE, "Solidari pentru redresarea Europei", desfăşurată în sistem videoconferinţă.

Citește și: Doarme pe saci de bani! Averea uriașă a Clotildei Armand!

El a subliniat că UDMR şi PNL au deziderate şi scopuri comune.

"Cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi, indiferent că suntem din UDMR sau colegi în PNL, este să asigurăm o dezvoltare sustenabilă în România, în ţara noastră, pentru fiecare om, pentru fiecare cetăţean şi de aceea eu văd că în perioada imediat următoare trebuie să încercăm să creştem încrederea între noi, fiindcă au fost probleme în trecut, dar trebuie să ne întoarcem spre viitor şi UDMR - un membru foarte vechi în PPE şi sunt convins că un membru credibil - va fi un partener şi succesul nostru va fi şi succesul PPE, succesul României va fi şi succesul Europei şi vom căuta să acordăm sprijin şi să facem parte din soluţie în anii care urmează pentru ţara noastră", a mai spus preşedintele UDMR.

Citește și: Liderul PSD Teleorman rupe rândurile și îi atacă pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: ‘Un blestem’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.