Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au explodat exporturile turcești de fructe și legume spre Rusia

Brai-Cata
legume fructe cumparaturi eco

Sectorul fructelor și legumelor proaspete din Turcia a înregistrat în luna ianuarie exporturi în valoare de 367,1 milioane de dolari, o cotă importantă de 62% fiind realizată de provinciile Mersin, Antalya și Hatay, relatează Anatolia citată de Rador Radio România.

Potrivit datelor obținute de reporterul Agenției Anatolia de la Camera Exportatorilor din Turcia, exporturile de fructe și legume proaspete din Turcia au crescut în ianuarie cu 13,2% comparativ cu luna similară a anului trecut.

Un procent de 62% din exporturile în valoare de 367,1 milioane de dolari a fost realizat de provinciile Mersin, Antalya și Hatay.

Exporturile de fructe și legume proaspete din Mersin au crescut în ianuarie cu 7,1% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 95,9 milioane de dolari.

Mersin a fost urmat de Antalya, care și-a majorat exporturile cu 10,8% în aceeași perioadă, vânzând fructe și legume proaspete în valoare de 73,7 milioane de dolari.

Exporturile de fructe și legume proaspete din Hatay au crescut cu 25,7%, ajungând la 58,5 milioane de dolari.

Cele mai mari exporturi de fructe și legume, către Rusia

Principala țară de destinație a exporturilor a fost Rusia, către care s-au realizat livrări în valoare de 81,9 milioane de dolari.

Următoarele țări care au înregistrat cereri importante de fructe și legume proaspete din Turcia au fost Irak și România. În ianuarie, au fost făcute exporturi către Irak în valoare de 48,7 milioane de dolari și către România, în valoare de 31,4 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.