Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fost relocaţi zeci de refugiaţi africani: Aceştia vor fi găzduiţi la o mănăstire din estul Franţei

facebook.com
refugiati

Zeci de refugiaţi africani, inclusiv unii care fuseseră blocaţi în Libia, vor sosi săptămâna viitoare într-un mic sat situat în estul Franţei, în apropiere de graniţa cu Germania, în cadrul eforturilor de relocare a solicitanţilor de azil ale căror cereri au fost examinate direct în Africa, relatează joi agenţia Reuters. Demersul se înscrie în cadrul strategiei ONU de a le oferi protecţie refugiaţilor şi altor migranţi vulnerabili care încearcă să călătorească în Libia deseori cu intenţia de a lua apoi calea periculoasă pe mare către Italia.

Un număr de 56 de refugiaţi, inclusiv 21 de minori, va fi primul grup care va sosi în Franţa în cadrul angajamentului asumat de către guvern în august de a prelua, până în 2019, 3.000 de refugiaţi care trăiesc în Ciad şi în Niger. Refugiaţii, care provin din ţări precum Eritreea, Sudan şi Etiopia, vor locui în micul sat Thal-Marmoutier din Alsacia, în apropiere de graniţa cu Germania, după ce măicuţele s-au oferit să-i găzduiască în mănăstirea lor, a declarat pentru Reuters primarul localităţii, Jean-Claude Distel.

Oficiali francezi au intervievat 230 de solicitanţi de azil în Ciad şi Niger în ultimele două luni, dintre care 25 au fost evacuaţi din Libia de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a declarat şeful agenţiei franceze pentru refugiaţi, Pascal Brice, estimând că mulţi dintre ei vor fi probabil bineveniţi în Franţa. Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat că doreşte ca cererile de azil să fie examinate în ''hotspot-urile'' cu refugiaţi pentru a preîntâmpina tentativele solicitanţilor de azil să călătorească pe Marea Mediterană la bordul unor ambarcaţiuni precare.

Majoritatea migranţilor care tranzitează Libia în drumul lor către Europa provin din ţări africane subsahariene. Majoritatea dintre ei care pleacă din ţările lor din cauza sărăciei, a represiunii sau a războiului călătoresc prin deşertul din Niger, Algeria sau Sudan, conform Agerpres. Reuters precizează că, din 2014, peste 600.000 de migranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.