Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au fugit de bombele și violurile rușilor, dar au sfârșit sub roțile trenului, în Germania: Povestea a două femei ucrainene, moarte în accidentul feroviar

Agerpres.ro
tren

Două mame ucrainene care au plecat în Bavaria cu copiii lor pentru a scăpa de războiul declanşat de Rusia în Ucraina se află printre cei cinci pasageri care au murit în accidentul feroviar de vineri din sudul Germaniei, relatează luni dpa.

Cel de-al cincilea deces a fost al unui adolescent de 14 ani din regiune, a declarat ministrul de interne din landul Bavaria, Joachim Herrmann, luni, pentru un post local de radio. Viaţa unei persoane este în continuare în pericol.

Cauza accidentului este "căutată, cu o focalizare asupra deficienţelor tehnice", a spus Hermann. "Pentru moment nu pare să existe o culpă directă a personalului de conducere. Dar se fac în continuare investigaţii în toate direcţiile", a adăugat el.

Ultimul vagon răsturnat a fost recuperat luni de macarale şi dezmembrat pentru a fi ridicat, scrie agerpres.ro.

O slujbă ecumenică este programată în cursul serii într-o biserică din Garmisch-Partenkirchen, staţiune alpină din landul Bavaria.

Trenul regional a deraiat vineri, la puţin după plecarea din Garmisch-Partenkirchen, cu circa 140 de pasageri la bord, chiar alături de un drum principal.

Patru femei în vârstă de 32, 39, 70 şi 51 de ani, respectiv adolescentul de 14 ani au murit în accidentul feroviar. Patruzeci şi patru de persoane au fost rănite.

Tot luni, ziarul Die Welt a relatat că societatea de stat Deutsche Bahn plănuia să efectueze reparaţii la secţiunea de cale ferată unde trenul regional a deraiat vineri.

Lucrările plănuite pe linia dintre Oberau şi Garmisch-Partenkirchen se aflau pe o listă de lucrări de construcţii ale subsidiarei pentru infrastructură a Deutsche Bahn, DB Netz AG.

Potrivit programului, DB Netz AG plănuia o "corectare a poziţiei şinelor" pe 25 iunie între Oberau şi Farchant şi o "înnoire a şinelor" pe 1 iulie.

"Nu putem comenta asupra acestui lucru momentan din cauza investigaţiilor în curs de desfăşurare", a declarat luni pentru Die Welt un purtător de cuvânt al Deutsche Bahn, adăugând că grupul susţine autorităţile în stabilirea cauzelor accidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.