Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2024

astrafilm.ro
astra film

Regizorii din toată lumea îşi pot înscrie documentarele până la 15 aprilie pentru ediţia din 2024 a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu, care va avea loc în perioada 20-27 octombrie, anunţă organizatorii, potrivit Agerpres.

Realizatorii de film de non-ficţiune îşi vor putea înscrie documentarele în cele patru secţiuni competiţionale: Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală şi de Est, România şi DocSchool. Selecţia oficială va fi publicată pe site-ul Festivalului.

Filmele propuse pentru selecţia oficială a ediţiei AFF2024 trebuie să facă parte din genul documentar. Sunt apreciate în mod deosebit calităţile cinematografice şi onestitatea, curajul de a aborda teme dificile, originalitatea şi creativitatea. Pe lângă programele competitive, programul oficial Astra Film Festival cuprinde o serie de selecţii curatoriale, secţiuni tematice şi programe speciale.

Pentru cele patru secţiuni competiţionale vor fi acceptate filme realizate după 1 ianuarie 2023, astfel:

• Voci emergente ale documentarului. Sunt eligibile documentare de lungmetraj, având durata de peste 60 minute, semnate de autori aflaţi la primul, al doilea sau cel mult al treilea film.

• Europa centrală & de est. Secţiune deschisă documentarelor de lungmetraj (peste 60 min), care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist.

• România. Pentru documentare produse sau co-produse în România şi producţii sau co-producţii internaţionale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora.

• DocSchool. Sunt eligibile documentare produse sau co-produse de universităţi ori institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora.

Mai multe detalii şi formular de înscriere, pe site-ul Astra Film: https://www.astrafilm.ro/formular

Înfiinţat în 1993, Festivalul Astra Film de la Sibiu, cel mai longeviv festival de film de la noi din ţară, a împlinit 31 de ani şi a devenit, în timp, una din platformele principale ale documentarului din România şi din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.