Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început înscrierile pentru Selecția Națională Eurovision 2022. Publicul îşi va vota favoriţii pe Facebook

Eurovisionworld
Eurovision

Compozitorii pot înscrie piese pentru selecţia naţională Eurovision începând de vineri şi până pe 19 decembrie, a anunţat Televiziunea Română, care a făcut mai multe modificări în desfăşurarea acesteia, conform news.ro.

Anul acesta, înscrierile vor fi făcute exclusiv online, la adresa eurovision.romania@tvr.ro. Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi organizarea concursului sunt disponibile pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

„Sper că revenirea la selecţia naţională va fi de bun augur, iar artiştii vor profita de această oportunitate pentru a-şi încerca şansa de a reprezenta România la Eurovision. Vom promova intens deschiderea înscrierilor, inclusiv în rândul şcolilor de muzică şi caselor de producţie. De asemenea, aşteptăm şi proiecte realizate de compozitori din străinătate, pentru a creşte volumul de înscrieri şi, implicit, nivelul competiţiei”, a transmis Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România, la deschiderea sesiunii de înscrieri.

Melodiile înscrise vor fi audiate de juriu în zilele de 21 şi 22 decembrie, la sediul TVR. Pe 23 decembrie vor fi anunţate piesele care vor intra în concurs.

După încheierea perioadei de înscrieri, juriul de preselecţie va alege 45 de piese pentru selecţia naţională. Melodiile care vor trece de etapa preselecţiei vor concura în semifinală, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese pentru finală.

Revenirea la formatul selecţiei naţionale va fi marcată de o premieră în sistemul de vot, pentru telespectatori. În faza semifinalei, publicul va vota piesele favorite pe contul de Facebook al Eurovision România şi va califica cinci dintre piese. Lista celor 20 de finalişti va fi completată cu rezultatele votului juriului de specialişti.

În ultima fază a selecţiei naţionale, câştigătorul va fi decis de juriul concursului şi de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea punctajului acordat de un jurat.

Reprezentantul României la Eurovision, aflat pe 5 martie 2022

Semifinala şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie şi martie. În finală vor accede primele zece piese, iar ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când va fi aflat şi numele reprezentantului ţării noastre în competiţia internaţională.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

Patruzeci şi una de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional.

Eurovision Song Contest este o competiţie muzicală internaţională organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) a avut loc în fiecare an, începând din 1956, mai puţin în 2020, ediţie anulată din cauza pandemiei.

Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.