Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au început testele educaţionale standardizate în şcolile din municipiul Tulcea

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Peste 1.700 de elevi din municipiul Tulcea din clasele a VII-a şi a VIII-a au participat, joi, la primele examene la Matematică din cadrul unei testări educaţionale standardizate care se desfăşoară în 21 de şcoli.

Acesta este primul examen de o asemenea amploare desfăşurat în România pe o platformă digitală, potrivit organizatorilor.

Directoarea executivă a platformei Brio, Gabi Bartic, a declarat pentru AGERPRES că testarea, la care au participat 1.707 elevi, a durat 90 de minute şi va fi urmată vineri de un test la aceeaşi disciplină pentru 1.798 de elevi, din clasele a V-a şi a VI-a, examenul urmând să dureze 60 de minute.

Săptămâna viitoare vor începe şi testele la Matematică şi Istorie, în total la examene urmând să participe 9.882 de elevi din 21 de unităţi de învăţământ, potrivit Agerpres.

"Aceste testări s-au desfăşurat şi în alte şcoli din municipii reşedinţă de judeţ, însă este pentru prima dată când şcoli dintr-un întreg municipiu participă pe o platformă dedicată la aceste testări", a precizat directoarea executivă Gabi Bartic.

Ea a mai spus că aceste teste vor fi obligatorii după adoptarea noii legi a educaţiei şi a menţionat că testele se vor încheia pe data de 19 octombrie.

"Elevii au oportunitatea de a primi un feedback consistent, în timp real, care poate fi transpus în acţiuni remediale, direcţionate spre nevoile individuale identificate. Pentru profesori, testele standardizate reprezintă un instrument extern validat, care poate susţine evaluarea proprie şi, mai mult, un sprijin în pregătirea fişelor de progres individual pentru fiecare copil, necesare conform noului Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP). Nu în ultimul rând, părinţii vor avea acces la feedback pe rezultatele reale ale învăţării, inclusiv la o monitorizare a progresului şcolar", se menţionează într-un comunicat de presă transmis joi de Primăria municipiului Tulcea.

Primăria Tulcea a plătit 27.965 de lei pentru realizarea acestei testări.

"Educaţia elevilor trebuie să fie prioritară pentru toate autorităţile, deoarece viitorul, în care ne punem cele mai multe speranţe, nu are nicio şansă dacă nivelul educaţional al copiilor noştri va fi unul scăzut. E datoria noastră, a autorităţilor locale, să fim sprijin pentru toţi cei implicaţi în actul educaţional cu instrumente care să le simplifice munca, dar şi prin construcţia unui mediu şcolar prietenos, în care actorii actului educaţional, în egală măsură profesorii, părinţii şi copiii, să se poată concentra pe achiziţiile educaţionale", a declarat primarul municipiului, Ştefan Ilie, potrivit comunicatului de presă.

Tulcea este astfel primul municipiu care adoptă testarea standardizată digitală, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.