Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au intrat în vigoare noile reguli privind scutirea de viză pentru intrarea în SUA

viza sua

Statele Unite au început să aplice noile reguli mai stricte privind scutirea de viză pentru persoanele având legături cu ţări considerate de Washingtonul ca leagăne de terorism, relatează AFP. 

Departamentul de Securitate Internă a decis că vizitatorii ce doresc să intre pe teritoriul SUA şi au fost în Iran, Irak, Sudan sau Siria din 2011 vor avea nevoie acum de viză. 

Această constrângere administrativă devine obligatorie chiar dacă aceste persoane vin din cele circa 40 de ţări dotate în mod normal cu un program de scutire de viză.

Vezi și: DEMISIE BOMBĂ în PSD: Un greu renunță din cauza DNA

Citește și: Vestea cea mare a venit pentru Victor Ponta: Decizia judecătorilor


În acelaşi mod, persoanele cu dublă cetăţenie iraniană, irakiană, sudaneză sau siriană trebuie să aplice pentru viză înainte de a călători în Statele Unite. 

Departamentul de Securitate Internă a anunţat intrarea în vigoare joi a noilor măsuri, decise în urma atentatelor de la Paris din noiembrie şi de la San Bernardino la începutul lunii decembrie, dar unii călători se pare că au fost deja victimele acestor noi reguli în ultimele zile, notează France Presse. 

BBC a anunţat miercuri că una dintre jurnalistele sale, Rana Rahimpour, care are dublă cetăţenie britanică şi iraniană, nu mai are dreptul să se îmbarce la bordul unui zbor cu destinaţia Statele Unite. 

Departamentul de Stat a refuzat să comenteze cu privire la cazuri particulare. 

Departamentul de Securitate Internă a precizat că persoanele vizate de aceste noi măsuri obligatorii ar putea primi vize dacă le vor cere în mod corespunzător. Dar ele nu mai pot trece peste această formalitate mulţumindu-se să completeze un simplu formular online Esta. 

Singura excepţie de la aceste noi reguli, soldaţii din ţările aliate care au luptat alături de trupele americane în Irak vor fi scutiţi de vize. Lucrătorii umanitari şi jurnaliştii ar putea fi de asemenea scutiţi "de la caz la caz". 

Astăzi, aproximativ 20 de milioane de persoane vin în fiecare an fără viză în Statele Unite pentru sejururi de mai puţin de 90 de zile, dintre care aproximativ 13 milioane de europeni, cu singura formalitate de îndeplinit formularul online Esta, mai notează AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.