Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au pus hoțul paznic: Pădurar reținut, după mai multe percheziții ale trupelor speciale

www.ziuanews.ro
mascati

Un bărbat de 33 de ani, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Târgu Mureş, a fost reţinut, fiind acuzat că ar fi tăiat şi sustras, în cursul lunii octombrie, mai mulţi arbori din fondul forestier al comunei Pănet.

''La data de 13 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Band, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Târgu Mureş şi în comuna Pănet, într-o cauză penală ce vizează săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori'', informează sâmbătă IPJ Mureş.

Un bărbat de 33 de ani a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore, scrie agerpres.ro.

Din cercetările efectuate a reieşit că cel în cauză, în calitate de pădurar în cadrul Ocolului Silvic Târgu Mureş, ar fi tăiat şi sustras, în cursul lunii octombrie 2023, mai mulţi arbori din fondul forestier al comunei Pănet.

În urma percheziţiilor efectuate, a fost identificată cantitatea de aproximativ 19 metri steri material lemnos, cu privire la care există indicii că ar fi fost obţinută din săvârşirea faptelor.

De asemenea, la o locaţie percheziţionată, poliţiştii au descoperit două arme neletale cu alice, aparent deţinute în mod ilegal. Acestea au fost ridicate de către poliţiştii de profil din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Mureş, cercetările fiind continuate de aceştia în vederea stabilirii tuturor aspectelor referitoare la legalitatea deţinerii, arată sursa citată.

Cu ocazia activităţilor derulate, poliţiştii au pus în aplicare 4 mandate de aducere.

În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul de 33 de ani a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind condus sub escortă şi predat Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Mureş.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, al poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciului Criminalistic, dar şi al jandarmilor de la Gruparea de Jandarmi Mobilă ''Regele Ferdinand I" Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.