Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au scăzut exporturile de arme în Germania: producătorii acuză Guvernul pentru restricțiile impuse

AJC.com
foc de arma, pistol

Guvernul german a aprobat exporturi de arme în valoare de 1,12 miliarde de euro (1,3 miliarde dolari) în trimestrul ianuarie-martie, o scădere de 7,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Ministerului Economiei, notează miercuri agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Citește și: ING ar putea fuziona cu banca germană Commerzbank

Industria acuză că aceste cifre în scădere au legătură cu restricţiile coaliţiei guvernamentale impuse vânzărilor de arme către ţări din afara Uniunii Europene şi NATO de la venirea ei la putere în martie 2018, precum şi interzicerea parţială a exporturilor către ţările implicate în război din Yemen.

Această interdicţie a fost înăsprită în noiembrie în urma asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul şi relaxată uşor în martie.

Anul trecut, exporturile aprobate de guvern au scăzut cu aproape un sfert la 4,82 miliarde de dolari, al treilea an consecutiv în care industria a înregistrat cifre în scădere.

Industria nu a anunţat nicio creştere din 2015, când au fost înregistrate exporturi record de 7,86 miliarde de euro.

Cifrele guvernamentale au fost publicate ca răspuns la o întrebare din partea parlamentarului Verzilor Omid Nouripour.

Interdicţia guvernului privind exporturile către ţările implicate în Yemen se aplică numai comenzilor noi, nu şi celor deja aprobate. Dar guvernul este supus presiunilor pentru a interzice folosirea armelor de producţie germană în război.

Emiratele Arabe Unite, una dintre ţările afectate de interdicţie, au respins marţi această propunere, cu ambasadorul Ali Abdullah al-Ahmed declarând că EAU se aşteaptă ca Germania să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale.

"Dacă există unele condiţii pe care guvernul german ar dori să le pună într-un contract din cauza unei noi situaţii politice aici în Germania, aceasta este decizia Germaniei. Dar acest lucru ar trebui să se aplice numai noilor contracte", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.