Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AU SPERIAT Vestul: Spargere de 500.000 de euro, în Belgia, dată de 5 români

hoti spargere

Poliţia Română anunţă că, în cooperare cu autorităţile judiciare belgiene, sub coordonarea procurorilor DIICOT, a finalizat investigaţiile într-un dosar vizând zeci de furturi de aparate electronice din societăţi comerciale din Belgia, iar în acest caz au fost arestate preventiv cinci persoane - patru pe teritoriul Belgiei, iar alta în România. Valoarea prejudiciului este estimată la 500.000 de euro, scrie news.ro.

Conform Poliţiei Române, poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, în colaborare Poliţia Federală din Belgia, regiunea Hasselt, au desfăşurat în comun investigaţii într-un dosar penal de criminalitate transfrontalieră înregistrat la Tribunalul de Primă Instanţă Limburg/Belgia. Cercetările din ultimele trei luni au relevat că, în perioada iunie 2017 - iulie 2018, membrii unei grupări de criminalitate organizată, formată din cetăţeni români, ar fi comis, prin efracţie, zeci de furturi de bunuri electronice din societăţi comerciale, situate în zone industriale ale regiunii Hasselt din Belgia. Valoarea prejudiciului este estimată la 500.000 de euro.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Liviu Dragnea! Acest magazin a fost închis – Familia liderului PSD a pierdut o sumă uriașă

În baza unor ordine europene de anchetă emise de autorităţile judiciare belgiene, în cadrul cooperării judiciare internaţionale, în 11 iulie a fost organizată o acţiune comună, atât pe teritoriul Belgiei, cât şi în judeţul Tulcea, fiind făcute opt percheziţii la locuinţele cetăţenilor români vizaţi în acest caz, în urma cărora au fost ridicate bunuri care ar proveni din furturi.

Au fost puse în executare cinci mandate de arestare, patru dintre membri fiind arestaţi pe teritoriul Belgiei, iar altul arestat în România şi urmând să fie predat autorităţilor judiciare belgiene în vederea continuării cercetărilor în prezenta cauză.

Citește și: Economistul Florin Cîțu denunță „Găinăria fiscală Dragnea Vâlcov”! „Au sărit calul” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.