Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Au trecut 74 de ani de când oamenii au văzut cum arată Pământul din spațiu

planeta pamant

În urmă cu 74 de ani, o rachetă V2 cu o cameră la bord, s-a ridicat 100 de kilometri deasupra oraşului New Mexico, și a captat primele imagini cu pământul văzut din spațiu, relatează Mediafax.

Una dintre primele inovaţii de după cel de-al Doilea Război Mondial a fost folosirea rachetelelor V2, capturate de la nazişti, pentru cercetarea atmosferei superioare şi a spaţiului.â

J. Allen Hynek şi Clyde Holliday, de la baza White Sands, şi-au dat seama că o cameră instalată pe rachetă ar putea captura imagini de valoare ştiinţifică de la mare altitudine.

Holliday a modificat o cameră de filmat ca să reziste şocurilor decolării şi aterizării şi a proiectat un container special pentru film. Camera era acţionată de un motor electric luat de la sistemul de control al mitralierei de pe bombardierul B 29.

Pe 24 octombrie 1946, racheta V2 care conţinea camera s-a ridicat 100 de kilometri deasupra oraşului New Mexico. În doar câteva minute, combustibilul a fost consumat şi racheta a căzut pe pământ. Abia a doua zi a putut fi recuperată camera. Lentilele şi bateria erau distruse, dar carcasa filmului a rezistat.

Citește și: Evreii, REVOLTAȚI că obiectele lui Hitler au fost vândute la o licitație cu 190.000 de euro: 'Contribuie la legitimarea unei culturi a entuziaştilor'

Primele imagini alb-negru care arătau Pământul din spaţiu au devenit un fenomen global. Curbura Pământului era vizibilă clar, ca şi norii groşi peste vestul Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.