Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audi renunță la modelele sport TT și R8 pentru a dezvolta vehicule electrice

Pixabay
audi sigla

Constructorul german de automobile de lux Audi va scoate din producţie modele sportive TT şi R8 pentru a putea investi 14 miliarde euro în vehicule electrice, a declarat joi directorul general Bram Schot cu prilejul reuniunii acţionarilor Audi, transmite DPA potrivit Agerpres

"Ne revizuim portofoliul", a spus Bram Schot, subliniind că este nevoie de mai puţină complexitate. O treime din combinaţiile de motoare şi transmisii ale Audi au dispărut deja. Pe de altă parte, directorul general a anunţat lansarea unei noi versiuni a principalului model premium al constructorului german, Audi A8.

Anul trecut Audi, o divizie a grupului Volkswagen, a înregistrat o scădere a profitului şi a cifrei de afaceri, o situaţie care a continuat şi în primul trimestru al acestui an.

Schot a calificat 2019 drept un an de restructurare şi tranziţie. Până în 2024, Audi intenţionează să lanseze pe piaţă 10 modele hibride şi 20 de modele complet electrice. Obiectivul este ca Audi "să fie în fruntea schimbării pe segmentul premium", a spus Bram Schot.

În prezent, Audi este în urma rivalilor în tranziţia spre automobilele electrice, cu doar trei modele hibride (A3, A6 şi Q7) iar singurul său SUV complet electric (e-tron) este mai mic decât modelele rivalilor.

Constructorul german a informat că în scurt timp vor fi introduse pe piaţă versiuni hibride ale modelelor A6, A7 şi A8.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.