Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audiere la Tribunalul București. Ce personaj este așteptat

justitie drept

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este aşteptat miercuri la Tribunalul Bucureşti, începând cu ora 14:00, unde vor avea loc noi dezbateri pe fond în procesul în care este acuzat de luare de mită, relatează Realitatea Tv.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu declara la primul termen, care a avut loc pe 8 iunie, că nu va recunoaște niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susținând că aceste acuzații nu sunt adevărate.

"Eu nu o să recunosc niciodată acuzațiile acestea, pentru că nu sunt adevărate. Poziția asta am avut-o încă de la început, în toate instanțele la care m-am prezentat. Înțeleg să mă lupt pentru adevăr. O să dau declarație în proces și vă rog să vă aduceți aminte că o confruntare a fost refuzată la DNA de ceilalți inculpați", a spus Oprescu, la Tribunalul București.

În iulie acest an, judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul București a decis ca audierea denunțătorilor fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu să fie secretizată. Decizia a fost luată la cererea avocatului care îl apără pe Sorin Oprescu, acesta susținând că relatările jurnaliștilor din sala de judecată obstrucționează actul de justiție.

DEZVĂLUIRI despre jurnalistul care a vrut pe lista PSD: Un acoperit al SRI

Judecătoarea a fost de acord, astfel încât ședințele de judecată nu vor mai fi publice, atunci când vor fi efectuate audieri. Decizia instanței vine după ce principalul denunțător al lui Oprescu, Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor și al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, a declarat în sala de judecată, că a primit de la patronii unor firme 400.000 de euro pentru a le oferi contracte publice.

Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.

Traian Băsescu necruțător: 'L-am dat afară din birou, Udrea nu ar fi VÂNDUT partidul'

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat,constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

Curtea de Apel București i-a admis lui Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.