Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audieri miniştri/ Ionuţ Stroe vrea să detensioneze conflictul dintre CS Dinamo şi Federaţia Română de Handbal

Inquam Photos / Octav Ganea
ionut stroe

Deputatul Ionuţ Stroe, propus pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor în faţa Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat, că îşi doreşte să detensioneze conflictul dintre gruparea de handbal CS Dinamo şi Federaţia Română de Handbal privind limitarea numărului de jucători extracomunitari începând cu sezonul următor.

"Azi voi avea o consultare cu comandantul clubului Dinamo, George Cosac, şi cu preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu. Ei vor fi la mine la birou pentru a detensiona situaţia creată de decizia oarecum abruptă a Federaţiei Române de Handbal. Când vorbim de asemenea decizii, trebuie să ţinem cont de un principiul predictibilităţii. Adică şi mie mi s-a părut oarecum... cu toate că discuţiile de la Federaţia Română de Handbal datează de doi ani... deci încearcă de atunci să ia asemenea măsuri şi nu îi acuz de rele intenţii. Dar trebuie să ţinem cont de un principiul predictibilităţii când facem proiecţii pe termen lung", a afirmat Stroe.

"E evident că toate federaţiile ar trebui să ia măsuri pentru a-i proteja pe sportivii români, dar, din păcate, sportul la nivel de înaltă performanţă în România se face cumpărând jucători din afară. Satisfacţia e pe termen scurt şi nu are nicio legătură cu interesul nostru de a forma sportivi de performanţă. Handbalul e un exemplu de sport unde la nivel de club stăm foarte bine, avem CSM şi Dinamo, dar la nivel de naţională am ajuns să jucăm meciuri de calificare la Olimpiadă cu Kazahstan", a adăugat Ionuţ Stroe.

Citește și: Dana Budeanu, cu mască de protecţie cu dantelă: 'Fă tu poluarea mai mică, fătălăule!' (VIDEO)

Federaţia Română de Handbal a decis ca din sezonul următor cluburile masculine de handbal din România să poată legitima maximum trei jucători extracomunitari. Campioana României la handbal masculin CS Dinamo, calificată recent în premieră în optimile de finală ale Champions League, este nemulţumită de hotărârea FRH deoarece în prezent are în lot 9 jucători extracomunitari şi ar trebui în vară să se despartă de 6 dintre aceştia.

Deputatul Ionuţ Stroe a primit, miercuri, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat cu 22 voturi pentru, 5 împotrivă şi 1 abţinere.

Citește și: Dana Budeanu, cu mască de protecţie cu dantelă: 'Fă tu poluarea mai mică, fătălăule!' (VIDEO)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.