Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Audieri SECRETE la ÎCCJ în dosarul lui Ponta

VICTOR PONTA - ANDERS FOGH RASMUNSEN - BRUXELLES

Magistraţii Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, ca martorii din dosarul "Rovinari - Turceni" să fie audiaţi în şedinţă secretă, informează Agerpres.

Judecătorii instanţei supreme au luat în discuţie un nou termen în dosarul "Rovinari - Turceni", moment la care urmau să fie audiaţi mai mulţi martori citaţi în acest caz.

La începutul şedinţei, preşedintele completului a pus în discuţie secretizarea audierilor de martori, motivând că declaraţiile date anterior de către aceştia au fost redate integral din sala de judecată de către reprezentanţii mass-media şi ulterior analizate în emisiuni ale unor posturi de televiziune. Reprezentanţii Parchetului şi apărătorii lui Victor Ponta şi Dan Şova au fost de acord cu propunerea instanţei, restul avocaţilor lăsând la aprecierea instanţei. Magistraţii au decis ca audierile martorilor din acest dosar să se facă în şedinţă secretă.

Ministerul Finanțelor, semnal de ALARMĂ. Ce s-a întâmplat cu încasările la ANAF


Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul 'Rovinari - Turceni' pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

DNA, reţinere de ultimă oră: Trafic de influenţă în justiţie


În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi ''Şova şi Asociaţii'', Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ''Şova şi Asociaţii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.