Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUDIO - Florin Roman (PNL), despre șansele unei moțiuni de cenzură

Facebook
florin roman

Deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al partidului, a declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că liberalii sunt dispuși să negocieze inclusiv cu ALDE răsturnarea Guvernului. Potrivit acestuia, UDMR nu mai sprijină PSD necondiționat, iar Pro România votează doar dacă vede înainte lista noului Guvern.

- Președintele PNL Ludovic Orban a spus că partidul va depune o moțiune de cenzură în Parlament după alegerile europarlamentare și referendum. Cum vedeți evoluția scenei politice?

- Eu sper ca poporul român să o ia înaintea PNL și în 26 mai să vină în număr cât mai mare la vot și practic prin votul împotriva PSD să depună o moțiune populară de cenzură împotriva Guvernului, iar noi să o formalizăm politic.

- De ce are nevoie partidul să reușească ținând cont că încercările precedente nu au avut succes?

- Păi în primul rând momentul e mult mai bun. E foarte clar că erodarea PSD-ului e mult mai mare. În al doilea rând, e foarte clar că PSD-ul continuă să piardă parlamentari în favoarea celor de la Pro România care au spus că sunt dispuși să voteze o moțiune de cenzură dacă sunt anunțați membrii Guvernului. În al treilea rând, problemele interne pe care le au acum nu le-au mai avut de foarte mulți ani, în continuare există probleme între ei și asta se simte și se vede. În condițiile astea, nici UDMR-ul nu mai are așa o susținere necondiționată față de PSD și din acest punct de vedere șansele unei moțiuni cresc.

- PSD și ALDE încă au majoritate în Parlament. Discutați inclusiv cu ALDE?

- Discutăm cu oricine, cu toată lumea care este dispusă să voteze o moțiune de cenzură. Important e să scăpăm de răul cel mare care este Dragnea și PSD-ul.

- PNL ar accepta un alt premier din afara partidului sau independent?

- PNL are o singură decizie luată în interiorul PNL, ca propunerea de premier să fie președintele partidului. Deocamdată nu există altă propunere.

- Dacă ar fi necesar să plătiți prețul pentru răsturnarea acestui Guvern un premier din alt partid, ați fi dispus dvs să votați o asemenea propunere?

- Lucrurile astea se discută în forurile statutare ale PNL, acolo luăm decizii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.