Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, la Haga : Operaţionalizarea Parchetului European, o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare

Augustin Lazar la Eurojust, Haga

Procurorul general al României a participat, la Haga, la evenimentul organizat de Eurojust cu prilejul preluării de către România  a președinției Consiliului Uniunii Europene, Augustin Lazăr mentionand, in discursul lui, importanta operationalizarii Parchetului European.

"În cadrul acestui moment, au avut intervenții președintele Eurojust, domnul Ladislav Hamran, reprezentantul național al României la Eurojust, doamna Daniela Buruiană, ambasadorul României la Haga, doamna Brândușa Predescu. Discursurile au fost centrate pe prioritățile Eurojust și ale României, cu accent pe justiție și pe rolul țării noastre în dosarul Cyber.

Citeste si Instanța decide dacă menține amenda pentru Klaus Iohannis, după ce a folosit termenul 'penali'

În alocuțiunea sa, domnul Augustin Lazăr a subliniat că acest moment, când România se află la președinția Consiliului, reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea cooperării judiciare în materie penală a Uniunii Europene, cu referire directă la operaționalizarea Parchetului European, prima autoritate de parchet supranațională din istorie, parte a ordinii judiciare europene.  În acest context, procurorul general al PÎCCJ a menționat contribuția importantă a României, precizând că ideea Parchetului European a fost inspirată de o propunere din anul 1925 a celebrului profesor român Vespasian V. Pella de a înființa un minister public internațional.

De asemenea, procurorul general al PÎCCJ și-a exprimat convingerea că viitoarea cooperare între Parchetul European și Eurojust va constitui piatra de temelie a unei instituționale a Uniunii Europene capabile să combată eficient infracțiunile împotriva intereselor sale financiare.

Totodată, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al PÎCCJ, a avut o întâlnire cu membrii Biroului național Eurojust și cu staff-ul de origine română al instituției europene", transmite Parchetul General.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.