Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr cumpără aparatură IT pentru AUDIERE de 55 de milioane de lei

Inquam Photos / Alexandru Busca
Inquam Augustin Lazar

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a organizat joi, la Bucureşti, conferinţa de lansare a unui proiect de digitalizare a activităţii procurorilor în domeniul audierilor, în valoare de 55 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis redacției STIRIPESURSE.RO, la conferinţa de lansare a proiectului intitulat "Întărirea capacităţii Ministerului Public de punere în aplicare a noilor prevederi ale codurilor penale în domeniul audierilor" - SIPOCA 53, care are o durată de implementare de 36 de luni, a fost prezent şi procurorul general Augustin Lazăr.

Citește și: Atenție mare! Se schimbă legea energiei termice – la ce veți fi obligați

"În deschiderea conferinţei, domnul Augustin Lazăr (...) a subliniat importanţa pentru Ministerul Public a proiectului SIPOCA 53, implementarea acestuia urmând să ducă la o digitalizare la cele mai înalte standarde a activităţii procurorilor, valoarea mare a proiectului reprezentând o investiţie serioasă în capacitatea administrativă a Ministerului Public. La rândul său, doamna Laura Oprea, prim adjunct al procurorului general, a accentuat faptul că implementarea cu succes a proiectului depinde de implicarea tuturor conducătorilor de unităţi de parchet, rezultatul final urmând să constituie o veritabilă modernizare a sistemului judiciar", se precizează în comunicat.

Citește și: Surpriză! Unde lucrează soția lui Mirel Palada și ce suma încasează lunar

Conform aceleiaşi surse, obiectivul general al proiectului îl reprezintă întărirea capacităţii Ministerului Public în ceea ce priveşte audierile realizate conform prevederilor noilor coduri, prin crearea unui sistem IT performant. În cadrul proiectului se va dezvolta un soft care va sprijini activitatea de management al cauzelor la nivelul unităţilor de parchet şi va contribui la eficientizarea şi modernizarea metodelor de lucru utilizate în cadrul activităţii de urmărire penală, mai exact în ceea ce priveşte audierile.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă 670 de procurori, grefieri şi specialişti IT din cadrul Ministerului Public.

Citește și: Decizie istorică: ce a hotărât Curtea de Justiție a UE în cazul unui împrumut în franci elvețieni din România .

La Conferinţa de lansare a proiectului SIPOCA 53 au participat procurori generali, procurori generali adjuncţi şi procurori şefi secţie de urmărire penală de la parchetele de pe lângă curţile de apel, prim procurori, prim procurori adjuncţi şi procurori de la parchetele de pe lângă tribunale din cadrul Ministerului Public, precum şi procurori din cadrul PÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.