Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr, declarații de ULTIMĂ ORĂ la sediul CSM. Cum motivează sintagma 'inculpați de rang înalt', care l-a înfuriat pe Tudorel Toader

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Procurorul general Augustin Lazăr a ajuns la sediul CSM. Acesta a fost invitat de către jurnaliști să explice sintagma pe care a folosit-o în 2017 - „inculpați de rang înalt”.

Răspunsul procurorului general: „DNA este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupția, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel de mijloc și înalt. Cel mai adesea, la nivel înalt. Prin urmare, inculpații DNA sunt inculpați de rang înalt”.

La sfârșitul lunii octombrie, ministrul Justiției, ​​Tudorel Toader, a propus revocarea din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr. Toader a prezentat, în sinteză, raportul de evaluare de 63 de pagini, în care a identificat 20 de motive pentru care, în opinia sa, Lazăr nu mai poate continua în funcția de procuror general.

Dosarul lui Liviu Dragnea, AMÂNAT pe 14 ianuarie. Activitatea completurilor de 5 judecători ale ÎCCJ este blocată

„Am reținut discursuri publice cu caracter politic, dar și acuzații fără precedent la adresa puterii legislative și executive”, precizează Toader, în raportul de evaluare a lui Augustin Lazăr. Procurorul general s-a folosit de expresia „inculpați de rang înalt”, i-a reproșat Tudorel Toader lui Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a declarat în luna decembrie a anului trecut că modificările aduse legilor justiţiei sunt menite să slăbească independenţa procurorilor, precizând că o consultare a Comisiei de la Veneţia este obligatorie şi că are pârghiile legale pentru a încerca împiedicarea adoptării actelor.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat, însă Secţia pentru procurori din CSM a decis, în luna iunie, în unanimitate că procurorul general Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor când i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale "inculpaţi de rang înalt"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.