Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr după aprobarea bugetului: 'Vom fi în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
Augustin Lazar

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat, luni, bugetul Ministerului Public, fiind acceptat un amendament de suplimentare a sumelor pentru asistenţa judiciară cu 8.995.000 lei, potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

Amendamentul adoptat, propus de liberalul Daniel Fenechiu, prevede majorarea de la 1.005.000 lei la 10.000.000 lei la capitolul 5401 paragraf A articol 28, credite bugetare - Ajutor public judiciar.

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, la şedinţa comisiilor, că resursele alocate Ministerului Public duc la imposibilitatea de a îndeplini obiectivele.

"Din păcate, propunerile de buget ale ordonatorului principal de credite al Ministerului Public nu au fost împărtăşite, ele fiind reevaluate în minus de Ministerul de Finanţe. Din păcate, în această situaţie vom fi în imposibilitate de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public, astfel cum avem aceste resurse la dispoziţie. Pentru aceasta, noi am formulat câteva amendamente pe care vă rugăm să le aprobaţi, prin care să aveţi în vedere că noi am încadrat, începând cu 1 ianuarie 2019, 66 auditori de justiţie, 25 de procurori numiţi, 18 specialişti, 9 grefieri, de asemenea, în cadrul Ministerului Public funcţionează o secţie de investigare a infracţiunilor din justiţie care a primit o clădire nouă, căreia trebuie să îi achităm chirii, să îi facem îmbunătăţiri, să o dotăm cu echipamente, pentru ca ea să poată funcţiona", a spus Lazăr.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a precizat că Ministerul Public nu face amendamente.

În forma depusă de Guvern, bugetul Ministerului Public este de 1.315.784.000 lei, în creştere cu 5,56% faţă de 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.