Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr vorbește despre viitorul șef al DNA. Elogii la adresa Ancăi Jurma

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a vorbit miercuri, la sediul CSM, despre viitorul șef al DNA, aducând o serie de cuvinte de laudă la adresa Ancăi Jurma, propusă interimar după revocarea lui Kovesi.

„Viitorul șef al DNA va avea o misiune sensibilă, care îl va provoca să-și arate nivelul de expertiză și să-și arate contribuția pe care el o poate aduce la creșterea încrederii în instituție. Așa ne-am gândit atunci când am luat decizia de o delega pe dna Jurma în funcția de procuror-șef, întrucât domnia sa este o persoană experimentată, un procuror experimentat al DNA, este un diplomat al Ministerului Public, este vicepreședinte al rețelei internaționale anticorupție din Europa și este cunoscută atât la nivel european, cât și la nivel intern. Este un procuror echilibrat, care nu trebuie să exceleze în anchete, fiindcă sunt anchetatori. Ceea ce se reproșează public acum DNA, nu sunt în niciun caz incisivitatea și anchetele pe care le face. Sunt destui care să facă anchete, trebuie să fie și procurori care să asigure echilibrul, să ia niște măsuri înțelepte, echilibrate în acest moment, care este foarte sensibil”, a spus Lazăr, la sediul CSM.

Augustin Lazăr, prima reacție publică după revocarea lui Kovesi: 'Deciziile CCR sunt obligatorii. Procurorii sunt îngrijorați'

Întrebat dacă Jurma a fost recomandată de Laura Codruța Kovesi, Lazăr a răspuns: „Procesul decizional aparține procurorului general, nu altcuiva”.

De asemenea, viitorul procuror șef al DNA, potrivit lui Augustin Lazăr, trebuie să aibă capacitatea de a echilibra lucrurile în interior și să aibă un bonus de credibilitate externă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.