Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean: 'Dacă CCR va spune că nu e nici un conflict, lucrurile vor rămâne așa cum sunt. Altfel, președintele va semna'

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a vorbit, miercuri seară, la B1 TV, despre sesizarea pe care premierul Viorica Dăncilă o va face la CCR, cu privire la conflictul cu președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Olguța Vasilescu, atac dur la adresa USR: ‘Spune ca are un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Minte!’

"Dacă la Curte se va stabili că este un conflict, va obliga părțile să iasă din conflict, îndeplinindu-și atribuțiile prevăzute de lege și de Constituție. Dacă CCR va spune că nu e nici un conflict, lucrurile vor rămâne așa cum sunt.

Dacă ne referim la prima variantă, Curtea va spune cum să se iasă din conflict. Și dacă e vorba de refuzul președintelui de a numi interimarii, dacă CCR va spune că trebuie să-i numească, președintele va trebui să-i numească pentru că, altfel, încalcă Constituția, care e general obligatorie.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț bombă despre Kovesi:Cerută de urgență la Parchetul UE

Iar ne împotmolim, Curtea nu va da mai repede o lună de zile. E un lucru care nu funcționează, cineva nu înțelege lucrurile", a declarat Augustin Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.