Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, despre revizuirea Constituției: 'Ce se întâmplă dacă 2-3 ani nu se poate forma o majoritate să aleagă un Președinte?'

B1.ro
augustin zegrean

Fostul președinte CCR Augustin Zegrean a declarat luni, la Antena 3, că dezvoltarea României nu este împiedicată de forma actuală a Constituției, ci de felul în care ea este pusă în practică.

Întrebat cum vede posibilitatea revizuirii Constituției dacă se face un Guvern PNL - PSD - UDMR - minorități, Zegrean a spus că USL a avut un asemenea demers care s-a lovit de „100 de observații ale CCR”. „Dacă vor face și acum la fel, nu vor reuși”, a afirmat acesta.

Zegrean a adăugat că alegerea Președintelui țării de către Parlament nu este o idee bună. „Ce se întâmplă dacă 2-3 ani nu se poate forma o majoritate să aleagă un președinte?”, a explicat acesta.

Fostul președinte CCR a precizat că mai este o problemă: orice revizuire a Constituției se face doar dacă este aprobată prin referendum, iar în opinia lui Zegrean această temă nu este de actualitate pentru opinia publică.

Legat de nevoia de împrospătare a Constituției, el a răspuns: 'Americanii au Constituția din 1787 și funcționează și acum pentru că americanii vor să funcționeze. Nu Constituția împiedică lucrurile să meargă înainte în România, ci parlamentarii, politicienii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.