Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, fost președinte CCR, INFIRMĂ speculațiile, după ultima decizie a judecătorilor: 'Curtea nu a fost influențată niciodată de vocea străzii'

Jurnalul.ro
Augustin Zegrean

Augustin Zegrean, fostul șef al Curții Constituționale, a vorbit, la B1 TV, despre decizia de azi a instituției, care a declarat neconstituționale modificările propuse la Codurile Penale. Deși mulți jurnaliști, politicieni și alți vectori de opinie au pus verdictul magistraților pe seama presiunii publice a cazului de la Caracal, Zegrean a infirmat aceste speculații.

"Nu cred că are nici o legătură una cu alta, nu are legătură ce s-a întâmplat la Caracal cu ce s-a întâmplat azi la Curte. Curtea a procedat corect pentru că treaba legată de Codurile penale este o treabă serioasă, este o muncă serioasă acolo.

Gândiți-vă că a fost vorba de zeci de decizii și de zeci de articole declarate neconstituționale, care trebuiau puse în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

Instituția este onorabilă, nu trebuie apărată. Era cazul să se pronunțe Curtea pentru că au amânat de șapte ori până acum.

Curtea nu a ținut seama și nu a fost influențată niciodată de vocea străzii", a declarat Augustin Zegrean, fostul șef al Curții Constituționale.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit în cazul crimelor din Caracal: ‘Pentru așa ceva, pedeapsa capitala este prea puțin’

Curtea Constituțională a decis luni, in unanimitate, ca legile de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala sunt neconstitutionale in ansamblul lor, potrivit unui comunicat de presa transmis de CCR. Judecatorii spun ca Parlamentul nu a transpus în integralitate deciziile Curţii Constituţionale incidente în materie penală si ca Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.