Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Zegrean, verdict neașteptat, după ce Iohannis a publicat legea 304: Așa ne facem noi de râs

Jurnalul.ro
Augustin Zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că președintele Klaus Iohannis nu avea de ales decât să promulge modificările la Legea 304/2004. Zegrean atrage atenția asupra faptului că România a cerut un punct de vedere de la Comisia de la Veneția, acesta a venit, dar, practic, este inutil, din moment ce legea a fost promulgată deja de președinte.

Citește și: ALERTĂ - Klaus Iohannis a promulgat prima dintre legile justiției: Am fost OBLIGAT

”Președintele nu a avut de ales, nu a avut ce să facă. El a fost obligat să promulge legea, altfel încălca Constituția. Acum, situația devine destul de bizară și așa ajungem noi să ne facem de râs întotdeauna. Președintele a sesizat Comisia de la Veneția, oamenii ăia s-au întrunit, au întocmit un punct de vedere preliminar, iar în octombrie, când vor avea următoarea sesiune vor constata că, între timp, în România lucrurile deja s-au petrecut. Practic, nimeni nu va mai ține cont de punctul lor de vedere.

Am văzut declarațiile liderilor puterii, care au spus că prin acest punct de vedere Comisia de la Veneția le dă dreptate. Practic, din acest moment singura soluție este abrogarea legii, ceea ce din nou nu cred că se va întâmpla.

Pentru a modifica aceste legi, opoziția are ca singură soluție inițierea unui nou proiect legislativ prin care să aducă corecturile pe care dânșii le consideră de cuviință.

Trebuie să înțelegem că Parlamentul este unica autoritate legislativă, nu-i poate îngrădi nimeni.  I-am ales, sunt acolo și nu avem decât să ne băgăm degetele în ochi și să fim mai atenți data viitoare”, a declarat Augustin Zegrean, pentru STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.