Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR: Coaliţia a găsit modalitatea prin care să mărească în mod nejustificat, pe final de an, salariile funcţionarilor din Parlament și ministere

Captura Digi24
George Simion

Camera Deputaţilor a fost convocată marţi într-o şedinţă de plen stabilită pe repede înainte de către reprezentanţii coaliţiei PSD-PNL-UDMR pentru a trece pe furiş o serie de proiecte, acuză AUR, într-un comunicat de presă.

Printre proiectele care se află pe ordinea de zi a şedinţei se regăseşte şi cel prin care coaliţia PSD-PNL-UDMR va da votul pentru majorarea salariilor funcţionarilor din Parlament, ministere şi alte instituţii publice.

„Reprezentanţii coaliţiei majoritare au găsit modalitatea prielnică pentru a majora, în mod nejustificat, aceste venituri, pe final de an, într-un moment în care milioane de români nu au bani pentru a-şi asigura cele necesare pentru masa de sărbători. Este o sfidare a poporului român, chiar de către cei care ar trebui să fie reprezentanţii săi. Într-o lipsă totală de transparenţă şi respect faţă de prevederile regulamentului, conducerea Camerei Deputaţilor a decis instituirea votului hibrid pentru şedinţa de astăzi, adică vot fizic şi electronic. Motivul? Liderii partidelor aflate la guvernare sunt deja în drum către Republica Coreea, iar ceilalţi parlamentari ai partidelor aflate la guvernare se îndreaptă către destinaţiile de vacanţă sau unii dintre membrii PSD-PNL-UDMR sunt prea ocupaţi azi cu Ignatul şi nu binevoiesc să vină în Parlament”, mai indică sursa citată.

Potrivit articolului 131 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, şedinţele de plen se pot desfăşura prin mijloace electronice printr-o procedură aprobată de Biroul permanent în situaţii excepţionale, constatate de către autorităţile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremure, actele de terorism şi alte situaţii care fac imposibilă prezenţa deputaţilor la sediul Camerei Deputaţilor.

„Care este urgenţa acestei şedinţe? Cu ce situaţie excepţională se confruntă România, astfel încât votul în Camera Deputaţilor să fie dat prin mijloace electronice, în afară de excursia în Republica Coreea a liderilor coaliţiei de guvernare?”, mai precizează sursa menţionată.

Deputaţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) se vor afla marţi în plenul Camerei Deputaţilor pentru această şedinţă şi vor vota împotriva majorării salariilor funcţionarilor din Parlament, ministere şi alte instituţii publice, conchide comunicatul de presă al partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.