Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR iese la atac: 'Generalul Ciucă minte, la fel cum a mințit și când a promis că nu va intra niciodată în politică'. Ce îi așteaptă pe români de la 1 ianuarie

george simion

A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA SA, a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au procedat și ceilalți furnizori majori de energie din Muntenia, Moldova, Banat și Oltenia - ENEL, E.On Energie și CEZ, care au precizat că tarifele lor vor crește de la 1 ianuarie 2022 între 58% și 85%.

Măsurile au fost luate după ce, în aceeași săptămână, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, instituție a cărei conducere este compusă din membri ai actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR, a aprobat majorarea tarifelor pentru distribuție și transport, tot de la 1 ianuarie, între 8% și 15%.

„Ca urmare a acestor măsuri avizate de Guvernul Ciucă, pe de o parte, furnizorii vor încasa de la stat, timp de cinci luni, sume uriașe, constând în diferența dintre prețul plafonat pe care îl plătesc consumatorii până la 1 aprilie 2022 și noile tarife. Pe de altă parte, populația va trebui să plătească, după 1 aprilie, un preț dublu pentru electricitate, iar clienții non-casnici, care plătesc oricum prețuri triple la energie, vor trebui să plătească imediat tarifele majorate de distribuție și transport, ceea ce va crește costurile de producție, cu repercusiuni asupra prețurilor finale ale produselor – și deci asupra întregii populații”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„Deși a promis că va guverna pentru români, Guvernul Ciucă pare să se preocupe mai mult de veniturile marilor companii, în detrimentul cetățenilor care se văd obligați să plătească facturi și costuri tot mai greu de suportat. Generalul Ciucă minte, la fel cum a mințit și când a promis că nu va intra niciodată în politică: anunță indexări ale pensiilor, alocațiilor și majorarea salariului minim, dar în același timp aprobă dublarea prețurilor la energie! Practic, scumpirile anunțate vor anula toate creșterile de venituri cu care se laudă coaliția PSD-PNL-UDMR și chiar vor reduce puterea de cumpărare a românilor”, a subliniat și deputatul George Simion, co-președinte AUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.