Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR îl bagă în corzi pe Nicolae Ciucă: premierul e somat să prezinte rapid programul de reducere a datoriei publice

smartradio.ro
George Simion AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă ca, în termen de două săptămâni, să prezinte în fața Parlamentului, la „Ora Prim-ministrului”, programul pentru reducerea ponderii datoriei publice în Produsul Intern Brut (PIB).

„Este deja a treia lună când datoria publică a României depășește nivelul de 50%. Cerem premierului Ciucă să vină, într-un termen rezonabil de două săptămâni, în fata Parlamentului și să prezinte planul de redresare a datoriei publice. Există o lege care obligă Executivul să facă acest lucru. Noi, în afară de informații pe surse, nu am aflat nimic altceva. Partidul Național Liberal se face vinovat de depășirea plafonului de 50%, iar președintele PNL, care este și prim-ministru, e dator să vină în fața Legislativului și să explice măsurile care vor fi luate”, a declarat președintele AUR George Simion.

Citește și: Video Premierul Nicolae Ciucă i-a informat pe oamenii de afaceri că ANAF va deveni feroce după digitalizare .

Citește și: Nicolae Ciucă a cedat: întrebările despre inflație l-au făcut să fugă de presă

 

Datoria guvernamentală a României a atins 50,3% din Produsul Intern Brut la finalul lunii martie 2022, cu 1,5 puncte procentuale mai mult decât în luna similară a anului trecut.

AUR amintește că legea responsabilității fiscal-bugetare prevede că Guvernul trebuie să prezinte public un program pentru reducerea poverii și să înghețe cheltuielile cu salariile din sectorul public, când datoria trece de 50% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.