Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR reîncălzește ciorba Iohannis - Dragnea, pe tema reorganizării administrative, după anunțul CCIR

Facebook
George Simion

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține propunerea formulată de CCIR referitoare la reorganizarea teritorial-administrativă a țării: „Modelul după care funcționează administrația publică din România în prezent nu este sustenabil”.

În perioada USL, Klaus Iohannis și Liviu Dragnea erau ”numărul doi în partid” și li s-a delegat misiunea de a creiona reorganizarea administrativă a României. Proiectul inițiat de Klaus Iohannis și Liviu Dragnea a fost respins cu unanimitate de voturi la Curtea Constituțională

Actualul model nu este unul sustenabi, acuză AUR

„Modelul după care funcționează administrația publică din România în prezent nu este sustenabil. O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar și de faptul că statul cheltuie sume uriașe cu pensiile speciale și cu sinecurile din aparatul administrativ. Soluția există pentru a reduce risipa din bugetul național: reorganizarea teritorială și, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituțiilor statului român cu două treimi. Pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de țară pentru România, care să fie susținut de toate partidele politice și societatea civilă”, potrivit unui comunicat de presă.

 

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și mai multe organizații patronale au solicitat autorităților reorganizarea teritorial-administrativă a țării prin reducerea numărului de județe de la 41 plus București la 15 și redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5000 de locuitori.

 

„Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) susține propunerea formulată de CCIR, ea regăsindu-se printre primele 5 priorități ale programului de guvernare al AUR. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni și cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar și la depolitizarea instituțiilor publice, precum reducerea de la 8 la 4 a numărului regiunilor de dezvoltare. Aceste soluții reprezintă un proiect concret pentru ca România să iasă din criza bugetară, economică și socială în care se găsește în acest moment. Totodată, este un pas pentru a pune capăt blocajului administrativ în care ne aflăm. PSD, PNL și UDMR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluții de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susținem că trebuie făcute de urgență aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că țara nu va mai rezista mult în situația actuală”, declară George Simion, președintele AUR.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.