Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aur și argint pentru România! Popovici, campion mondial la sărituri de la mare înălțime. Cătălin Preda, vicecampion

antena1
popovici, preda

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câștigat joi dimineața medaliile de aur și argint la proba de sărituri în apă de la mare înălțime din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație de la Fukuoka. Sunt primele medalii obținute de România în competiția din Japonia, scrie Mediafax.

După ce, la capătul primelor două sărituri, din totalul de 4, cei doi s-au clasat tot pe primele două locuri, joi dimineața Popovici și Preda au menținut nivelul săriturilor de pe platforma situată la 27 de metri înălțime și au monopolizat primele două locuri de pe podium.

Performanța celor doi este o premieră în cadrul probei ce a fost introdusă în calendarul competiției în 2013, fiind prima dată când doi săritori din aceeași țară urcă pe podium.

După primele două sărituri, ce au avut loc marți, Constantin Popovici era pe primul loc, cu 232,20 puncte, urmat de Cătălin Preda, cu 207,60.

Ultimele două sărituri au fost efectuate joi dimineața, iar cei doi au reușit sărituri remarcabile. După seria a 3-a de sărituri, românii au rămas pe primele două locuri, Preda reușind să se apropie foarte mult de Popovici, care a avut doar al treilea punctaj al seriei.

În seria finală, Cătălin Preda și-a dus totalul la 438,25 puncte, care i-au asigurat medalia de argint, în condițiile în care Popovici, ultimul executant, a reușit cea mai bună săritură din concurs, și cu un total de 472,80 puncte a devenit campion mondial al probei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.