Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AUR solicită premierului Ciolacu şi PSD să se delimiteze public de faptele şi social-democraţii cercetaţi de către DNA

George Simion

Reprezentanţii AUR cer premierului Marcel Ciolacu şi PSD să se delimiteze public de faptele şi de oamenii săi cercetaţi de DNA şi cer demisia lui Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoşani.

„Ziua şi cazul de corupţie pentru baronii PSD şi PNL. Dacă ieri a fost vorba despre Iulian Dumitrescu, baronul PNL de Prahova, astăzi a venit rândul celor de la PSD, prin primarul Cosmin Andrei, de la Botoşani. Cei doi nu sunt altceva decât exponenţii unui sistem corupt creat în decurs de 34 de ani de cele două partide. Cu astfel de oameni au defilat şi vor defila în continuare PSD şi PNL la viitoarele alegeri locale pe care le vor comasate. Vorbim despre acelaşi sistem putrezit de corupţie, despre personaje controversate puse în funcţii înalte ale căror interese sunt risipirea banilor românilor, despre oameni pentru care termenul «corupt» pare că este primul învăţat atunci când se pregătesc să ocupe funcţii publice în administraţia locală sau judeţeană”, arată comunicatul de presă al partidului AUR.

Sursa citată mai spune că astfel de fapte, precum angajarea pe pile, pe relaţii şi nu graţie meritocraţiei trebuie să dispară din România, pentru că altfel nu avem nicio şansă de progres.

„Aşa cum s-a întâmplat în cazul baronului galben Iulian Dumitrescu, AUR solicită demisia primarului municipiului Botoşani, Cosmin Andrei. Nu este normal ca personaje cercetate pentru corupţie să mai ocupe funcţii publice.  Cazul primarului din Botoşani este unul şcoală pentru pesedişti. Acesta aplică modelul politic învăţat de la tătucul tuturor pesediştilor, Ion Iliescu, acela de sărac şi necinstit. Deşi nu are nimic pe numele lui, nici bani în conturi sau casă, primarul de la Botoşani îşi permite să împrumute cu mii de euro alte persoane. Astfel de oameni ai lui Ciolacu şi Ciucă ne conduc şi ne duc spre pierzanie. Cerem PSD şi premierului Marcel Ciolacu să se delimiteze public de astfel de fapte şi de oamenii lor cercetaţi de DNA”, a completat sursa menţionată.

Primarul municipiului Botoşani Cosmin Andrei (PSD) a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat că a dat lista cu subiecte unei candidate înscrise pentru un post scos la concurs de Primărie. Biroul primarului a fost percheziţionat vineri dimineaţă şi apoi a fost sigilat, edilul fiind dus la DNA Suceava.. Percheziţii au avut loc şi la Direcţia Impozite şi taxe din municipiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, plasat sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, a anunţat, joi seară, pe Facebook, că demisionează din toate funcţiile deţinute în partid, „deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.