Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurel Vainer a militat întotdeauna pentru conservarea moştenirii iudaice (Casa Regală)

aurel vainer

Familia Regală a României deplânge moartea preşedintelui de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dr. Aurel Vainer, apreciind că acesta a militat întotdeauna pentru conservarea moştenirii iudaice şi a avut meritul de a menţine vie legătura istorică între comunitatea evreilor din România şi Casa Regală.

"Familia Regală a aflat cu mare tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a lui Aurel Vainer, preşedinte de onoare al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. În calitate de membru al Parlamentului României din partea minorităţilor naţionale şi preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti, dr. Aurel Vainer a militat întotdeauna pentru conservarea moştenirii iudaice şi a luptat împotriva antisemitismului, negaţionismului Holocaustului şi xenofobiei", se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook Familia Regală a României.

De asemenea, Aurel Vainer a avut "meritul de a menţine vie legătura istorică între comunitatea evreilor din România şi Familia Regală".

"În anul 2016, la 120 de ani de la naşterea Reginei Elena, dr. Aurel Vainer, alături de membri ai comunităţii evreieşti, a evocat figura Reginei într-un eveniment plin de emoţie şi afecţiune, de respect şi de admiraţie, desfăşurat la Templul Coral din Bucureşti, în prezenţa Custodelui Coroanei şi a Familiei Regale. Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanţe familiei îndoliate! Odihnească-se în pace!", se mai arată în comunicatul Familiei Regale a României.

Fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România Aurel Vainer a murit duminică la vârsta de 89 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.