Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurescu, discuții despre refugiați cu oficiali ai ONU și ai Organizației pentru Migrație

b1.ro
Bogdan Aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, la Geneva, întâlniri cu Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, și cu directorul general al Organizației Internaționale pentru Migrație, Antonio Vitorino, pe tema refugiaților din Ucraina. Potrivit unui comunicat al MAE, în cadrul discuției cu Michelle Bachelet, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat măsurile luate de România în sprijinul refugiaților, în contextul în care România a gestionat un flux de peste 786.000 de refugiați ucraineni la granițe, dintre care peste 83.000 se află pe teritoriul țării, scrie Mediafax.

De asemenea, ministrul român a salutat suspendarea de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a calității de membru al Federației Ruse în Consiliul Drepturilor Omului (CDO), rezoluția prin care a fost obținut acest rezultat fiind co-sponsorizată de România, şi a subliniat că nu ar trebui să existe loc în această instituție a ONU pentru statele care încălcă masiv şi repetat drepturile omului.

Totodată, Bogdan Aurescu s-a referit la candidatura României pentru un nou mandat de membru în Consiliul Drepturilor Omului, pentru perioada 2023-2025, prezentând succint priorităţile promovate de ţara noastră în acest domeniu. În acest cadru, a prezentat și rezultatele Președinției române a Comunității Democrațiilor, exercitată în perioada septembrie 2019-septembrie 2023. În cadrul întrevederii cu directorul general al OIM, Bogdan Aurescu a subliniat că România va continua să preia toți refugiații din Ucraina care doresc să treacă în/prin România și să acorde asistență acestora. „Ministrul Aurescu: a informat cu privire la intenția de organizare în România a conferinței de follow-up la conferința de la Berlin, directorul general Vitorino confirmând participarea sa, precum și efectuarea unei vizite bilaterale în țara noastră, la invitația șefului diplomației române, pentru a continua coordonarea concretă în gestionarea situației refugiaților”, se mai arată în comunicatul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.