Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurescu: România şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia umanitară din Idlib; singura soluţie-dezescaladarea conflictului

cotidianul.ro
aurescu bogdan

România şi-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de situaţia umanitară din regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, singura soluţie fiind dezescaladarea conflictului, o soluţie politică, iar nu una militară, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, înaintea reuniunii extraordinare a Consiliului Afaceri Externe de la Zagreb.

"O să discutăm astăzi, în această reuniune foarte importantă a Consiliului Afacerilor Externe, o reuniune extraordinară despre situaţia din Siria, din Idlib şi despre implicaţiile asupra Uniunii Europene. Este o reuniune importantă pentru că trebuie să vedem care sunt măsurile pe care Uniunea Europeană le poate lua pentru a susţine Grecia. Ne-am exprimat solidaritatea cu Grecia şi trebuie să ne asigurăm că situaţia de la graniţa Greciei cu Turcia nu se deteriorează", a afirmat Bogdan Aurescu, potrivit unui comunicat al MAE transmis vineri AGERPRES.

Ministrul de externe a menţionat că, "în egală măsură, este necesar ca situaţia din Siria să fie abordată într-un mod responsabil de către toate părţile implicate".

"Vom analiza astăzi şi acordul dintre Rusia şi Turcia convenit ieri şi trebuie să vedem dacă acest acord are implicaţii şi ce fel de implicaţii, în special asupra situaţiei umanitare din Idlib, care este extremă şi devine din ce în ce mai dificilă. România şi-a exprimat îngrijorarea profundă faţă de situaţia umanitară din această regiune şi din acest oraş şi singura soluţie este, bineînţeles, dezescaladarea conflictului, o soluţie politică, iar nu una militară. Avem nevoie de o încetare a focului definitivă", a adăugat Aurescu, potrivit sursei citate.

Bogdan Aurescu a subliniat că, "în acelaşi timp, este nevoie ca Turcia să respecte aranjamentele agreate în mod formal, inclusiv acordul încheiat în 2016 între Uniunea Europeană şi Turcia".

"În cadrul NATO, România şi-a exprimat solidaritatea cu Turcia, un aliat şi un partener strategic, cu privire la pierderile de vieţi omeneşti. De asemenea, ne-am exprimat solidaritatea cu Grecia, cu privire la situaţia cu care se confruntă la graniţă. Aşadar, la această întâlnire importantă de astăzi trebuie să vedem cum poate Uniunea Europeană să se implice mai mult, într-un mod semnificativ", a mai adăugat Aurescu, conform MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.