Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aurescu: Unii cred că a fi tehnocrat e un dezavantaj; sunt neserioşi

bogdan aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, i-a caracterizat, joi, "neserioşi" pe cei care spun că a fi tehnocrat este un dezavantaj, şeful diplomaţiei române apreciind că tehnocraţii sunt profesionişti şi pricepuţi în ceea ce fac, iar România are nevoie de astfel de oameni. 

"Ca ministru tehnocrat, vă rog să deveniţi profesionişti veritabili, pentru că sunt unii care cred că a fi tehnocrat sau profesionist este un dezavantaj. Dimpotrivă, eu cred că cei care spun acest lucru sunt neserioşi, poate nu au trecut examenul la Drept Roman. Asta înseamnă de fapt să fii tehnocrat şi profesionist: să fii priceput în ceea ce faci, să ştii să rezolvi problemele, să duci ţara înainte. România are nevoie de elite, de oameni conştiincioşi şi serioşi, are nevoie de oameni care să îşi facă datoria, să ducă la bun capăt proiectele pe care le încep, să lase ceva durabil în urma lor. Până la urmă suntem ceea ce facem şi lăsăm durabil în urma noastră, fie că e vorba de un proces câştigat, de un tratat bine negociat, de o hotărâre de instanţă corectă, de un contract bine făcut", a declarat Bogdan Aurescu, în discursul susţinut la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, cu ocazia deschiderii anului universitar 2015 - 2016. 

El a subliniat că tinerii de valoare, "cei care cred în excelenţă" trebuie încurajaţi către o carieră diplomatică, precizând că a constatat "cu bucurie", în ultima perioadă, un interes în creştere pentru acest domeniu. 

"Încurajez calea spre o carieră diplomatică a tinerilor de valoare, a celor care cred în excelenţă, a tinerilor capabili să înţeleagă şi să contribuie la gestionarea multelor provocări şi a temelor majore pentru politica externă românească", a afirmat Bogdan Aurescu. 

Şeful diplomaţiei i-a sfătuit să se întoarcă în România pe tinerii care aleg să plece în străinătate pentru a-şi completa studiile. Ministrul le-a transmis că ţara are nevoie de ei, la fel cum cetăţenii acesteia au nevoie de "o Românie eficientă, sigură, respectată". AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.