Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Australia și-a anunțat susținerea pentru Juan Guaido

sbs.com.au
australia

Administrația de la Canberra s-a alăturat luni țărilor care îl susțin pe Juan Guaido, liderul opoziției democrate, în funcția de președinte interimar al Venezuelei până la organizarea unor noi alegeri prezidențiale, relatează Euronews.

Președintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar.

„Australia îl recunoaște și îl susține pe președintele Ansamblului Național, Juan Guaido, în funcția de președinte interimar, conform cu Constituția în vigoare a Venezuelei, până la organizarea unor noi alegeri”, a declarat Marise Payne, ministrul de Externe al Australiei.

„Dorim ca toate părțile implicate să lucreze în mod constructiv pentru rezolvarea situației și reîntoarcerea la democrație, prin respectarea legilor și a drepturilor omului”, a adăugat ministrul australian.

Statele Unite, Canada și majoritatea statelor din America Latină și-au manifestat susținerea pentru Guaido.

Președintele Nicolas Maduro a fost susținut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China și Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină și din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.